Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Vroege overgang

oktober 18, 2023 @ 8:00 pm

Gratis

Vallei-gesprek overgang 18 oktober

Heb je last van opvliegers, stemmingswisselingen, onverwachte bloedingen (of juist geen menstruatie)? Dan is dit een Vallei-gesprek om niet te missen. Maar ook als je er nog niet mee te maken hebt of denkt dat je al lang door de overgang heen bent, dan is dit gratis webinar met taotrainer Reinoud Eleveld en Vallei-coaches Hilde, Miriam en Mireille op 18 oktober, Wereld Menopauze Dag, het bekijken meer dan de moeite waard. Ook voor mannen!

Wist je dat de overgang al begint rond je 28e?

Wist je dat volgens de taoïstische visie de overgang al na je 28e voorzichtig op gang komt? En op gang blijft na de bekende piek – gemiddeld zo rond je vijftigste – tot pakweg je 84e? Een heel natuurlijk proces.

Maar er zijn ook vrouwen die door een hormoonbehandeling vervroegd in de piek van de overgang komen. Of vrouwen bij wie dat spontaan gebeurt. Bij Vallei-coach Hilde Kroes stopte haar menstruatie toen ze begin dertig was. “Ik had al lang allerlei klachten, maar geen idee wat er aan de hand was.” Wat de vroege overgang met haar deed, hoe ze ermee omging en wat Vallei haar bracht, deelt ze in dit gesprek.

Zorg dat je je bijnieren op orde hebt

Orthomoleculair arts en Vallei-coach Miriam Schumacher legt het zo uit: “Alles wat niet in balans is laat zich in de piek van de overgang zien. Ik zie veel vrouwen die continu stress hebben en te veel ballen hooghouden. In de overgang gaan je bijnieren het overnemen van je eierstokken om progesteron aan te maken. Maar die bijnieren zijn vaak in niet in al te beste conditie door te veel stress, waardoor je een moeilijkere menopauze zult hebben.” Haar tip: zorg dat je je bijnieren op orde hebt. Precies daar komt Vallei-orgasme om de hoek kijken.

En hoe zit het met de seks in de overgang? 

Mireille Verplancke is Vallei- en vrouwencoach en geeft onder andere workshops over intimiteit, seksualiteit en sensualiteit in de overgang. “Ik krijg vaak de vraag: ga ik nu mijn libido verliezen, net nu ik een fijn seksleven heb? Het antwoord is: nee. Het gaat vaak om bewustwording en een andere kijk op de menopauze, die je seksleven zelfs kan verrijken.”

De overgang is bovendien niet alleen een ‘vrouwending’

Taotrainer en oprichter van Vallei-orgasme Reinoud Eleveld: “Ieder mens krijgt ermee te maken. Alleen bij mannen uit die ‘penopauze’ zich weer net op een andere manier.” Reinoud deelt zijn kennis hierover vanuit de taoïstische visie.

Meld je gratis aan 

Op 18 oktober om 20.00 uur gaan Hilde, Miriam, Mireille en Reinoud met elkaar in gesprek over de overgang én ze beantwoorden jouw vragen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor vrouwen van alle leeftijden, of je nu al in de overgang bent of gewoon geïnteresseerd bent in het onderwerp. Deze wijsheden zijn zeker ook interessant voor mannen, die wellicht ook meer willen weten over de overgang om hun partners, vriendinnen en moeders beter te begrijpen en ondersteunen. 

Je kunt jouw vraag tijdens het webinar via de chat stellen of vooraf mailen via een reply naar dit adres. We hebben het gesprek dit keer een kwartier verlengd om meer ruimte te bieden voor alle vragen.

Wil je deelnemen?

Organisatoren

Hilde Kroes
Vallei Orgasme